Følg med

Fredag d. 13. juli

Efter væbnernes natløb besluttede vi at sove lidt længere i dag, så kl. 9 kunne vi gå ombord i lækker
brunch med det hele.
Tjanserne blev udført i flot stil og med smil på læben. Nu kom vores allesammens Kong Løvenskjold. Han fik samlet de forsvundne skriftruller, og derefter kunne han med lethed trække sværdet op af stenen. Der var stor jubel. Han hidkaldte de konger og dronningen som har besøgt lejren i ugens løb, og til kongens ære fremviste lejrens deltagere nogle af de færdigheder de havde lært.
Efter frokost, siesta og biks og strandtur holdt vi festmiddag hvor alle de royale og de tapre riddere var gæster. Middagen sluttede med dans på pladsen.
Hofnaren havde efterhånden forstået det med FDF underholdning, og fremførte med hjælp fra ledere en potpourri af gode gamle sketch.
Vinderne af køjeordens- og bordholdskonkurrencer blev fundet og hyldet.
Nu ligger alle børn i køjerne og sover sødt, ledere og seniorer rydder op og leger.
I morgen kommer vi hjem igen og så holder vi fri fra FDF et par uger.
Det her bliver den sidste opdatering fra sommerlejren 2018.
Tak for lån af en flok fantastiske unger, de har ganske givet meget at fortælle.
P.S. vi pakker lejren sammen og har ikke mulighed for at viderebringe flere hilsner.

Torsdag d. 12. juli

I dag var det klassedag og klasserne tog ud for sig selv.
Seniorvæbnere og seniorer insisterede på at tage opvasken efter morgenmaden, og der var ingen protester fra de andre deltagere.
Puslinge og tumlinge brugte dagen på en nærliggende minigolfbane og med at hygge og spille hjemme på lejren. De lavede selv lækre pizzaer til aftensmad.

Piltene pakkede et par rygsække og travede ud i det blå. Efter otte kilometer nåede også de frem til en golfbane, det var dog fodboldgolf og efter en velfortjent frokost gik spillet i gang.
Turen hjem gik hurtigere end ud, i hvert fald lige indtil piltene nåede ishuset.
Her fik man virkelig noget for pengene og en mellem softice var rigeligt stor. Det var i øvrigt umiddelbart inden aftensmad.
Senere stod den på fodbad og tre kapitler i godnathistorien.

Væbnerne tog det helt stille og roligt. De gik til stranden for at bade og til burgerhjørnet for at spise frokost.
Bagefter slappede de lidt af inden de selv skulle lave aftensmad. Kogt vand ned i en pose frysetørret gryderet. Pyh, det var hårdt, se de gik en tur mere til stranden for at se solnedgangen. Og så hjem i seng.

Seniorvæbnerne og seniorerne kæmpede med opvasken og så gik de egentlige udfordringer løs. Den røde tråd var ingredienser til aftensmaden, og de blev både våde og svedige inden de kom i mål.

Fælles for alle klasser var at de fandt kongens forsvundne skriftruller, så i morgen kan han helt sikkert få sværdet op af stenen.

hov, nu er der ikke tid til at skrive mere, for væbnerne skal vækkes og ud på natløb..

Onsdag d. 11. juli
Dagen startede sådan nogenlunde som dage på sommerlejr nu starter: Tanterne er i gang i køkkenet lidt over seks, dagens ansvarlige leder nyder en kop kaffe i solskin lidt i syv, lige inden lederne bliver vækket.
Ungerne bliver vækket halv otte og klokken otte bliver der fløjtet til flaghejsning. Caroline og Caroline laver morgengymnastik indtil de sidste er kommet ud til flaget, så det kan godt betale sig at trække den lidt..
Så er der sang og morgenmad, friskbagte boller, havregrød, gryn og cornflakes.
Opvask og tjanser gider vi ikke tale om, så sjovt er det heller ikke.
Ved ti-tiden mødte vi igen Kong Skjold og i dag havde han tænkt over tingene. Det måtte være lejrdeltagernes råstyrke den er gal med, så den store, stærke Samson blev tilkaldt og hurtigt blev vi alle sammen trænet i alverdens styrke og præcisionsdiscipliner.
Inden frokost var deltagerne blevet meget stærkere, og meget sultne.
Siestaen gik meget roligt med biks og hygge rundt på lejren.
Eftermiddagen gik med fire-holds fangeleg med sværd, heste, guld og diamanter.
Ved afslutningen udbrød en næsten spontan vandkamp, hvor første offer var en fuldstændig uskyldig senior.
Da spandene var tømt for vand og det våde tøj hængt til tørre, åbnede snitte- og tatovørværkstedet, og køen blev hurtigt lang.
Aftensmaden forsvandt hurtigt, og så skete noget ganske uventet: Ned fra himlen faldt pludselig noget som ingen havde set før. Det må i hvert fald være længe siden, for det var jo bare regn, men at den slags skulle kræve særligt overtøj var der ingen der kunne huske.
Lejrbålsunderholdning rykkede indenfor, men underholdningen og stemningen var fuldstændig lige så god og varm som vi plejer.
Børnene går i seng når de bliver bedt om det og bliver selvfølgelig liggende helt stille i sengen, indtil de bliver vækket næste morgen.
Ledere og seniorer har lidt hygge tid indtil kl. 22 hvor der er stabsmøde, og derefter går det løs med at sortere de mange billeder fra en dejlig dag på sommerlejr.

Tirsdag d. 10. juli

I dag fik børnene lov at sove en halv time længere og det var de ikke nogen der brokkede sig over.
Efter morgenmad og tjanser stod vi alle klar kl. 10 til at modtage befalinger fra kongen, men der kom ingen konge. Og hvad skulle vi dog så finde på? De vaske ledere rystede hurtigt en masse gode ideer ud af ærmerne og lynhurtigt var der gang i snitteværksted, tegnekursus, boldspil, hoppeborg og teltopslagning.
Alle var glade og der var kun få og små skader som egentlig ikke er værd at tale om.
Efter frokost og et umådelig kedeligt opløb til leder-biks var det igen tid til aktiviteter, og nu viste det sig at også kongen havde sovet over sig til morgen . Nu var han tvær og slet ikke tilfreds med ro, orden og disciplin på lejren og derfor blev dronning Gad tilkaldt. Dronningen viste hurtigt sit værd ved at trække sværdet op af stenen, og så blev huslærerinden Emma og en assistent kaldt ind. Deres opgave var nu at få sat skik på lejren og især på deltagerne. Det foregik med pegepind, stram mine og knold i nakken. Og det virkede. Eftermiddagen gik således med oprydning i bivuak, jagt på ulv i fåreklæder, hjælpe ældre herrer med at få et glas vand, hjælpe klatre-Kenneth med en dato og endelig lære at danse folkedans.
Hver gang et hold havde klaret en opgave blev de belønnet med ingredienser til lækre lagkager.
Så snart kagerne var lagt sammen og spist, skulle alle danse. Dronning Gad havde nu fået sat skik på lejren og forlod den hurtigt igen efter at have givet dagens fødselar et kys på kinden.
Ved lejrbålet blev de tre stolte riddere besejret at to vilde kaniner, bagskærmen raslede, Rocker-Børge havde stadig ikke fået buskort, piltepiger er åbenbart langt bedre til at spise flødeboller end seniordrenge, og til slut nåede vi at få afværget en halshugning af prinsens tjener.
Alt i alt endnu en begivenhedsrig dag på sommerlejr.

Mandag d. 9. juli

Mandag på kongelejren startede med vækning, morgengymnastik og flaghejsning.
Efter morgenmad og tjanser mødte vi igen Kong Løvenskjold, som stadig ikke kunne trække sværdet op af stenen, heller ikke med hjælp fra FDFere.
For at lære mere om det at være konge, tilkaldte han den russiske mesterstrateg og krigerkonge, Stravinski.
Russeren trak uden besvær sværdet op, og så skulle FDFerne lære om strategi og forberedelse til kamp.
Lejren blev delt i to hold, blå og grøn, og forberedelserne forløb fredsommeligt. Et mindre uheld med et fejlslagent flagkob medførte at flagstangen måtte lægges ned. Det skulle vi ikke gerne se mere af, for nu er alle trænet i netop dette knob.
Efter frokost var stemningen en anden, og kampen gik i gang. Avanceret stratego med flag, baser, miner og isflager, og selvfølgelig også med lazaret og forsyningstjeneste til tropperne.
Der blev løbet og sneget, angrebet og flygtet. Baser blev erobret og tabt, men igen foregik det hele i god tone og med smil på læben.
Da legen var forbi beordrede kongen alle til havet for at blive kølet af.
Den meget flade strand gav mange muligheder for at bade og der var vand nok til alle.
Efter aftensmaden afslørede sommerlejrchefen stolt det nyeste tiltag ved lejrbålsundeholdningen, et scenetæppe der kan trækkes til side. Bifaldet for tæppet og dets virkemåde oversteg det bifald som kongens hofnar fik. Ærlig talt, hofnaren er ikke ret dygtig.
FDF underholdningen er derimod rigtig god. Sketch, konkurrence, sang og en lejravis som får alle til at spidse ører.
Der bliver hurtigere ro på sovesalene, nu hvor vi alle sammen er blevet lidt trætte, og godnathistorierne virker godt.
Husk at skrive hilsner til os, vi bliver så glade når vi hører fra jer derhjemme.

Søndag d. 8. juli

Søndag morgen startede med morgengymnastik før flaghejsning. Morgenmaden blev indtaget i bedste FDF stil ”noget med ske før brød”

Kong Skjold var igen i dag ikke i stand til at trække sværdet op af stenen så han fik Kong Neptun til at komme til Kongelejren. Dagen har stået i vandets tegn. Formiddagen gik med at producere sjove hjemmelavede vandpistoler, sejlbåde og vandkikkerter mm. Da eftermiddagssolen kom frem, blev børnene sendt på løb hvor de skulle igennem vandfyldte prøvelser. Her skulle de bl.a. gennem in vand forhindringsbane, slukke lys med vandpistolerne, lave kapsejlads med sejlbådene og løse rebusser i vandet på stranden. Det hele blev afsluttet med en god omgang dåb i Kong Neptuns navn, inden der blev lavet glidebane på græsplænen. En hyggelig dag med en sol der var lige så høj som humøret.
p.s. der er lagt nye billeder i galleriet..

Lørdag d. 7. juli
Ventetiden er endelig slut og sommerlejren er skudt i gang.
Bussen blev hurtigt fyldt med glade og forventningsfulde børn, der sang og skrålede det meste af vejen til lejren. Da alle havde fundet en køje og fået et glas vand bød tanterne på hotdogs i varmen efterfuldt af endnu et glas koldt vand. Netop som dagens ansvarlige fortalte at det var ham der bestemte det hele, fik vi besøg af selveste Kong Skjold, som fortalte at han var konge på Kongelejren.
For at bevise hans status som konge skulle han naturligvis trække sværdet op af stenen. For det er jo kun rigtige konger der kan det.
Men, men, men. Trods flere forsøg af både kongen og flere FDFere var sværdet ikke til at rokke. Det bliver spændende hvad der sker i morgen ;-)

Ved lejrbålet var der royal underholdning med kongens hofnar, desværre var det kun kongen der syntes det var rigtig sjovt. Lejrchefen fik omsider overtalt kongen til mere klassisk FDF underholdning med sketch, sang og konkurrencer.
Så blev det sengetid og som altid på sommerlejrens første dag, er der lidt svært at finde ro i de nye omgivelser. Men i skrivende stund (omkring midnat) er der ro i lejren.

Se billeder fra lejren her i vores galleri