Følg med på sommerlejren

Vi lægger billeder på hjemmesiden ca en gang i døgnet, når der er tid til det.

Deltagerbrev

Hvornår skal vi mødes, og hvad skal jeg have med? Og hvor skal jeg sove?
Alt det, og meget mere, kan du finde i deltagerbrevet.

Brevet er delt ud til alle deltagere.

Hent deltagerbrevet her

Her kommer billeder og tekst fra lejren

Lørdag d. 6. juli 2024

Første dag på sommerlejren startede med en Dejlig bustur. Humøret var højt hele vejen. Da vi nåede Jylland kom der Masser af regn men det startede først da alle var kommet ud af bussen.
vi gik den sidste kilometer til lejren og da vi kom frem var alle var våde men i rigtig godt humør. Lejren summede af aktivitet. Imens vi var på velkomstløb og fik lavet agentkort kørte et par ledere et smut til Vejle hvor Bilka to Go have pakket madvarer til os, deres største ordre i år. I køkkenet var der travlt med at skrælle kyllinger og skære salat til aftensmaden.

Der er altid lidt begyndervanskeligheder, men nu ved alle hvor vi har plaster.

Der er åbenbart blevet indført en ny regel på sommerlejr, om at lederne tager den første opvask. Det har ikke været drøftet på ledermødet, og vil blive behandlet under evalueringen af lejren!

Grundet det ustadige vejr holdt vi det første lejrbål indendørs.
Sommerlejrsangen fik sin verdenspremiære, der var ekko for kun 2kr. og vi blev præsenteret for Amalia, Skipper og Stroganoff som vil tage os Tilbage til Coratia.

Efter KKR, (Konkurrencen med det Komplicerede Regelsæt) var det tid til at sige godnat. Der blev læst godnathistorier på alle værelser og der blev hurtigt ro på lejren. Vi glæder os til en dejlig, og mere tør, dag i morgen.

Søndag d. 7.juli 2024

Selv om det er søndag er der ingen der sover længe på sommerlejren og alle var oppe og klar til flaghejsning kl. 8.
Efter morgenmaden var der pludselig rød alarm, men heldigvis var det bare en videohilsen fra chefen for FDFterretningstjenesten som ville byde os velkommen.
Formiddagen gik med de daglige tjanser, opvask, rengøring på værelser og toiletter og forberedelse af underholdning til lejrbål.
Så started agentuddannelsen for alvor. Koder og hemmelige skrifter for alle alder var på skemaet og snart var der en livlig trafik af koder som skulle udveksles og brydes.

Der var også tid til leg og afslapning i redningsbådene, som vi har fundet frem efter gårsdagens syndflod.

I dag har vejret dog været rigtig fint, kun med ganske få byger, og næsten helt uden behov for regntøj.

Efter frokost var der siesta og slikbiks før eftermiddagen bød på spændende udfordringer med rebklatring, bueskydning, forklædning og spionage, og meget mere.

Lejrbålet blev holdt udendørs med masser af solskin i ansigtet, sang og sketch.
Amelia, Skipper og kokken Stroganoff blev ledt igennem den uendelige ørken og forbi den glitrende kyst. Heldigvis kom de helskindet forbi mumier og pyramider, magnetiske sø-flod uhyrer og over en vakkelvorn bro.

Efter en begivenhedsrig dag blev der hurtigt ro på lejren og alle agenter lader nu op til en ny og spændende dag.

Mandag d. 8. juli 2024

Mandag morgen startede, ikke overraskende, med tæt regn, så vi rykkede direkte i spisesalen
hvor vi fejrede Isabellas fødselsdag under morgenmaden.
Tjanserne blev udført med sang og højt humør, særligt ved opvasken var der fest med samtlige Disneysange. Kopperne blev vasket to gange for at trække festen så længe som muligt indtil regnen sluttede. Og det gjorde den faktisk ret hurtigt, så kl. 10 var det tørt igen, og den store fælles fangeleg kunne begynde. Vi nåede også et par omgange Her kommer vi, før vi skulle ind igen. Vi havde nemlig fået gæster hjemmefra. Frances og Johannes var kommet helt til Vork for at holde gudstjeneste med os, og temaet var, at vi ikke skal lede efter de andres fejl, men i stedet se det gode i dem vi møder og er sammen med.
Efter frokost var der siesta med biks, og det foregik i god ro og orden, lige indtil det var ledernes tur; så blev det pludselig alvor. Der blev tegnet startbåse, ryddet børn af vejen og udfyldt ansvarsfraskrivelser. Forventningerne til showet var store og blev til fulde indfriet i de få kaotiske minutter under ledernes stormløb mod biksen.
FDF er ikke en konkurrencesport, lige indtil lederne skal have slik.
Eftermiddagen gik med flere værksteder. Ved træklatring var det svært for lederne at få børnene ned på jorden igen, for det er åbenbart populært at skjule sig i trækroner. Båltænding og snitteri går hand i hand og der måtte flere gange hentes mere brænde til de ivrige bålbyggere. Lejrens escaperoom var åbent for pilte, og det var imponerende at se hvor dygtige de er til at bryde koder og løse kringlede opgaver. Skydebanen var i dag udvidet til både Nerf og bue og pil.
Aftensmaden var mørbradgryde med ris, og bagefter var der lejrbålsunderholdning med masser af sange, sketch og konkurrence.
I morgen er klassedag, hvor de fleste tager ud fra lejren. Væbnerne, seniorvæbnere og seniorer er allerede gået afsted og sover i en lade ved en local landmand. Piltene var hurtige til at udnytte situationen og rykkede ind i de forladte sheltere i bålhuset.
Puslinge og tumlinge fandt deres egne senge og efter et par godnathistorier er er ro på lejren.

Tirsdag d. 9. juli 2024

Det var en meget usædvanlig morgen på agentskolen. For det første var det ikke regnvejr, og for det andet var der meget stille på lejren.
Vejret har vi ikke den store indflydelse på, men stilheden skyldes med sikkerhed at der kun var puslinge, tumlinge og deres ledere tilbage, og lederne havde besluttet at i dag skulle vi sove lidt længere.
Piltene var jo flyttet ned i bålhuset og de started dagen med mega-hygge og luksus toast morgenmad ved bålet og så startede flugten fra hønsegården med masser af kyllinge-relaterede udfordringer. Alle legede med, og til slut nåede alle kyllinger over hegnet, ud i friheden.

Tumlinge og puslinge spiste morgenmad sammen og så gik hver for sig.
Tumlingene ville have is, så de gik til Brugsen i Ødsted hvor der var (næsten) frit valg i fryseren.
Puslingene pakkede tasken med skumfiduser, kiks og forstørrelsglas, og gik på tur til de gamle sheltere, ikke langt fra lejren. For at komme dertil skulle de forbi hundredevis af snegle og bittesmå frøer som hoppede rundt på stien. Frøerne var klart de mest populære at tage op og studere.

De ældste af agenterne, væbnere, seniorvæbnere og seniorer var sendt ud på mission i går aftes. Firmaet Underjordisk Innovation har ikke rent mel i posen, men heldigvis har vi en muldvarp indenfor. Vores agenter skulle hjælpe med at skaffe beviser til en retssag, så de blev kastet ud med faldskærm og skulle snige sig rundt uden at blive opdaget.
Heldigvis lykkedes missionen, og sidst på eftermiddagen kom de trætte men stolte agenter retur til lejren.
I mellemtiden havde biksen haft åbent flere gange, der blev leget walkie-talkie gemmeleg, alle nåede i bad, en enkelt pilt hele tre gange. Først under den varme bruser, så i mudderbad, og så igen under bruseren.

Til aftenens underholdning var vand et gennemgående tema. Vi havde en fin tur i u-båd, flyttet vand med badesvampe og sange med maritimt islæt.
Amelias brevkasse var næsten helt fuld med breve fra publikum. Der var flere breve om kærlighed og eksperten havde svar på næsten alt.

Nu går vi ind i lejrens sidste fase hvor selv lederne bliver trætte og tager flere pauser i de medbragte gummibåde, også indenfor efter stabsmøde og de sidste planlægning af morgendagens aktiviteter.

Onsdag d. 10. juli 2024

GSA, UAT og FDF var de tre undervisningsmoduler som fyldte formiddagen. I Gerningsstedsanalyse (GSA) var to scener sat op og de kloge og opmærksomme agenter skulle nu finde ud af hvad der var sket. Der havde været tumult i bankoklubben fordi Bo havde solgt falske bankoplader, og ved fødselsdagsfesten var guitaristen blevet skudt af manden som spiste makrelmadder. Ubevidst afhøringsteknik (UAT) gik ud på at indsamle information uden at afsløre sin identitet og formål. Her var forklædning og dækhistorier og samarbejde nødvendigt. Find diskrete fejl (FDF) går ud på at finde de små forskelle i ellers identiske lokaler. Igen var samarbejde og kommunikation vigtige elementer.
Vi har efterhånden været på lejr i nogen dage og der er mange som er ved at være trætte, så da der blev opfordret til en rolig siesta, blev taget vel imod. Tempoet kom godt ned for både børn og voksne, så da vi skulle lege fælles bytte-fangeleg var batterierne igen ladet op. Store og små tonsede rundt på jagt efter papirclips, vatpinde, guld og diamanter, de ressourcer som de fire hold enten havde fra starten eller skulle fange eller bytte sig til.
I vandpausen efter tredje runde udbrød der pludselig vandkamp mellem et par ledere og en seniorvæbner. Snart var næsten alle deltagere omklædt, og koldt vand blev til hvin og gisp på boldbanen. Vi nåede lige at blive færdige så de sportsinteresserede kunne se slutningen på dagens etape i touren, og der var stor jubel da Danmark vandt.
Til aftensmad fik vi lasagne og stang-grønt.
Endnu en gang var der et vådt element i konkurrencen med det komplicerede regelsæt, og Amelias brevkasse er stadig et hit.
Nu vi er ved breve; hvis I skal nå at sende en hilsen til deltagerne, så er sidste chance torsdag kl. 20. Herefter begynder vi at pakke materialer sammen og kan ikke nå mere udprintning.
Lige nu sidder vi og lægger sidste hånd på programmet til torsdag. Mon ikke de dygtige agenter skal ud på mission?

Torsdag d.11 juli 2024

Formiddagen gik med rolige aktiveteter i solskin og med højt humør fra alle. Efter frokost og siesta var der pludselig pludselig RØD ALARM. Vi fik en meget, meget lang besked om at FDFterretningstjenesten havde brug for vores hjælp hvis ikke det skulle ende med at skolesommerferien blev afskaffet. Der var åbenbart ved at blive underskrevet et lovforslag om afskaffelse af sommerferien og det ville jo betyde at vi ikke kunne tage på sommerlejr. Hurtigt blev vi enige om at hjælpe med at finde de sidste seks eksemplarer af dokumentet, men det betød at vi skulle ud fra lejren, og snige os forbi vagtposter og kameraer, igennem laser alarmer, finde på dækhistorier og afledningsmanøvrer. For vi var aldrig helt sikre på om dem vi mødte var ven eller fjende.
Alle agenter levede sig meget ind i rollerne og klarede sig igennem turen. Heldigvis lykkedes det at finde dokumenterne, og da vi kom tilbage til lejren fik vi besked på at destruere dem. Hurtigt blev der tændt bål og dukumenterne blev brændt, sommerferien var reddet og det skulle fejres med en fest. Heldigvis var der en time til aftensmad, og det passer fint til en kort og intens fest med music, diskolys, dans, saltstænger og knæklys.
Til ugens sidste lejrbål fik vi afslutningen på historien om Amelia, Skipper og kokken Stroganoff. Det var også slutningen på Ameelias brevkasse, som efterhånden er overtaget af klager fra lejrdeltagere. for eksempel klagede et par pilte over ikke at være blevet vækket i morges. Vi fik også kulminationen på KKR, en kompliceret vandstafet for tre hold.
Alle agenter har fået medaljer, og er nu klar til at forlade agentskolen i morgen formiddag.
Det har været en fantastins uge for både børn og voksne, men nu glæder vi os til at komme hjem og sove et par dage, vi ses i morgen, fredag.

Fredag d.12 juli 2024