Kære forældre til “børn der skal på lejr”

Lejrture er noget af det bedste man har i FDF. Det er her vi får de store oplevelser. Det er her, der er mulighed for at lave større ting, der tager lidt mere end de 1 1⁄2 time, vi har til møderne en gang om ugen. Vi er sammen længe og lærer hinanden godt at kende. Det er de store lejre og ture man husker resten af livet.
Der er dog en række ting, du som forælder skal være opmærksom på før, under og efter lejren.

Udstyr

Det er vigtigt at dit barn har det rigtige udstyr med. I deltagerbrevet er der en liste over ting, der er gode at have med. Så vidt det er muligt, så pak tasken sammen med dit barn. Så ved I begge hvad der er med på turen. Særligt skal man være opmærksom på at pakke følgende:

Regntøj: Skal ALTID med. Uanset hvor god vejr-udsigten er. Vores erfaring siger, at man sagtens kan gennemføre en lejr i regnvejr, bare regntøjet er af en god kvalitet. Hvis barnet ikke har ordenligt regntøj med, kan det være altødelæggende for lejroplevelsen.

Fodtøj: Det er vigtigt at have ordentligt fodtøj med. Oftest skal vi på tur, og det indebærer at vi skal gå et stykke vej. Derfor er det vigtigt, at barnet har fodtøj med til at gå i. Ligeledes er der også en stor fordel at have noget vandtæt fodtøj med.

Skiftetøj: Det er vigtigt at man minimum har 2 sæt tøj med, så man kan skifte fra inderst til yderst, hvis man f.eks. falder i vandet. Samtidig er det ikke nødvendigt at have et komplet sæt tøj til hver dag. Man når hverken i bad eller skifter tøj hver dag.

Sovepose: Hvis barnet skal sove i telt, skal soveposen have en komfort-temperatur, der er lavere end den gennemsnitlige natlige temperatur. Hvis man skal sove i telt, skal man ligeledes have et liggeunderlag.

Specielle hensyn

Det er vigtigt at lederne bliver oplyst, hvis der er specielle hensyn der skal tages til barnet. Specielle hensyn er ting som allergier, vådligger, medicin, lus osv. Skriv det på tilmeldingen, og fortæl en leder om det før afrejse. Også selvom du har oplyst om forholdene tidligere. Vi har mange børn at holde styr på, og det er ikke sikkert at de samme ledere er med hver gang.

Elektronisk isenkram

Der er ingen grund til at tage MP3-afspillere, gameboys, mobiltelefoner, m.m. med på lejr. De passer dårligt ind i vores aktiviteter, og de går let i stykker. Lad dem endelig blive hjemme.

Især er mobiltelefoner ofte årsag til hjemve. Barnet kan sagtens vente til det er kommet hjem med at fortælle om sine oplevelser.

Sygdom

Hvis barnet bliver sygt eller kommer til skade på lejren, vil vi kontakte jer, hvis vi føler det er nødvendigt, dog altid hvis der har været lægebehandling.
Hvis det er en smitsom sygdom vil vi sende barnet hjem for ikke at gøre alle syge.

Hjemve

Hjemve opstår oftest i de små klasser, og skyldes at børnene er længe væk hjemmefra. Hvis du mener at hjemve er et problem for dit barn, så har vi erfaring, som vi gerne deler med dig.

Hjemve opstår oftest når børn er trætte, eller når de er i kontakt med forældrene. Hvis du skal have kontakt til barnet, så kontakt lederne først, så vi er opmærksomme på, at hjemveen kan opstå.
Hjemve smitter. Hvis et barn savner sine forældre, er der pludselig mange der gør. Hvis du mener at det er et problem, så snak med barnet om det, og fortæl barnet at det ikke skal være bange for, at det ikke kan komme hjem. Lad være med at lave en aftale om at han/hun bare kan ringe, hvis det gerne vil hjem. Oftest kan hjemveen kureres med god nats søvn. Derimod det kan være svært at få barnet til at sove hvis han/ hun er blevet lovet at måtte komme hjem når han/hun har lyst. Ofte vil muligheden for at ringe hjem få barnet til at tænke unødigt på forældrene, og dermed få hjemve i højere grad end ellers.
Vi kontakter selvfølgelig jer forældre, hvis det bliver nødvendigt.

Kontakt

Der vil altid være et hovednummer på den lejr, hvor vi befinder os i. Det nummer er oftest opgivet i deltagerbrevet. Brug dette hvis I vil i kontakt med os. Det er oftest bedst omkring spisetiderne. Ellers prøv en af ledernes mobiltelefoner, selvom vi også godt kan lide at holde fri fra telefonen 🙂